- Este evento rematou.
XXXVI Festa Da Ostra
Abril 5 - Abril 7
XXXVI FESTA DA OSTRA
A estrela desta festa será, como cada ano, a ostra ao natural.
Pero este ano tamén contaremos cos Tres, a desgustar nesta orde:
- Ostra de mar e montaña sobre unha crema carbonara ibérica.
- Ostra adobada en teriyaki sobre crema de aguacate e caviar de arenque e ovas de salmón.
- Ostra en escabeche tradicional.
Uns pratos cociñados polo Calidus Catering, unha empresa que lidera o veciño de Soutomaior Joaquín Lema. O prezo da ración (unha ducia) da ostra ao natural será de 10 € e da gastroexperiencia dos Tres tamén será o mesmo, 10 € para degustar a ostra cociñada con eses tres preparados. Todo refogado cos mellores albariños do concello: o Noelia Bebelia, María Vinyals, Pedro Madruga e Quinta das Eiras (12 € a botella). As casetas da festa abrirán o sábado, 6 de abril, a partir das 12:00 h. e ofrecerán ostras ao natural e un adianto dos Tres. O domingo, as casetas abrirán ás 11:00 h. e ofrecerán a ostra ao natural e a gastroexperiencia dos Tres ao longo de toda a xornada.
Programación por horas
Venres, 5 de abril
12:00 h A Casa do Concello vístese de gala para entregar o Galardón á Ostreira Isabel Seoane Amoedo.
20:00 h A música da charanga A cabeza non para encherá de alegría as rúas desde o centro urbano ata o peirao.
22:30 h A noite ilumínase cunha Verbena popular ao son das orquestras Marbella e Orixe, garantizando diversión ata altas horas.
Sábado, 6 de abril
11:00 h A charanga Fanfarria Furruxa levará a festa desde o centro urbano ata o peirao.
12:00 h Apertura das postos de degustación
20:00 h Mekanika Rolling Band encherá de música o camiño cara ao peirao.
22:30 h A noite brilla novamente cunha Verbena popular xunto ás orquestras América de Vigo e A Fórmula.
00:00 h. Gran tirada de fogos artificiais.
Domingo, 7 de abril
10:00 h A música da Banda Artística de Arcade e a Banda Cultural de Arcade marcará o inicio do día, percorrendo desde a rúa Calvario ata o peirao.
11:00 h Unha nova oportunidade para visitar os postos de degustación e gozar dos sabores únicos da rexión.
13:00 h Non te perdas a lectura do pregón polo escritor e profesor de renome Manuel Lourenzo González, un momento de reflexión e celebración.
18:30 h Pecha con broche de ouro esta festa gastronómica coa actuación musical de Cantanascroas.
tro